Somat Logo

Каре ягняти з фісташковою скоринкою та полентою з розмарином

Інгредієнти
Порцій: 4

  • цибуля шалот
  • 60 г масла
  • 50 г фісташок
  • 50 г панірувальних сухарів
  • 1 яйце
  • 1 ст. л. гірчиці
  • 5 ст. л. оливкової олії
  • 1/2 ч. л. цілих мускатних горіхів (розділити)
  • 250 г зелених оливок
  • 250 мл курячого бульйону
  • 3 гілки розмарину (листя)
  • 60 г поленти
  • 25 г сиру «Пармезан»
  • 1 кг каре ягняти
  • сіль
  • перець

Приладдя: кухонна дошка, ніж, сковорода, кухонна ложка, кухонний комбайн, велика миска, дрібна тертка, харчова плівка, каструля, віничок для збивання, духовка, жаростійка сковорода

1. Дрібно наріжте кубиками цибулю шалот.

2. Пасеруйте цибулю шалот на маслі протягом 3–5 хв, щоб вона стала напівпрозорою.

3. За допомогою кухонного комбайна подрібніть фісташки на великі шматки.

 

4. У великій мисці змішайте фісташки, панірувальні сухарі, яйце, гірчицю, цибулю шалот та оливкову олію. Ретельно перемішайте.

 

5. За допомогою дрібною тертки натріть мускатний горіх у фісташкову суміш. За смаком приправте сіллю та перцем. Ретельно перемішайте.

6. Помістіть фісташкову суміш на великий шматок харчової плівки. Сформуйте суміш у циліндричну форму та щільно оберніть. Покладіть у холодильник і залиште на деякий час.

7. Наріжте зелені оливки великими шматками.

8. Додайте курячий бульйон і листя розмарину в каструлю, поставте її на середній вогонь та приправте сіллю й перцем. Натріть мускатний горіх і доведіть до кипіння.

9. Додайте поленту й постійно перемішуйте до загустіння суміші.

10. Додайте оливки й натріть сир «Пармезан». Ретельно перемішайте й відкладіть убік.

11. Нагрійте духовку до 180 °C. У жаростійкій сковороді нагрійте трохи оливкової олії та обсмажте ягня на середньому вогні протягом 3–5 хв із кожного боку. За смаком приправте сіллю та перцем. Вийміть фісташкову суміш із харчової плівки. Нанесіть на каре ягняти. Помістіть сковороду в попередньо розігріту духовку та готуйте при температурі 180 °C протягом 10–15 хв. Насолоджуйтеся з полентою!

Боїтеся безладу? Не варто!

#Насолоджуйсяжиттям та не турбуйтеся про брудний посуд.
Засоби Somat допомагають видалити навіть найскладніші забруднення, як-от жир і пригорілі рештки їжі, завдяки чому ваш посуд знову легко засяє чистотою.