Somat Logo

Шведські фрикадельки

Інгредієнти
Порцій: 4

  • 600 г яловичого фаршу
  • 1 булочка
  • 1 яйце
  • 1 цибулина
  • 300 мл яловичого бульйону
  • 100 мл молока
  • 60 мл жирних вершків
  • 1 ст. л. масла
  • 1 ст. л. борошна
  • 1 ч. л. гвоздики (меленої)
  • 2 ч. л. соєвого соусу
  • перець
  • рослинна олія для смаження
  • журавлиний джем для сервірування
  • картопляне пюре для сервірування

Приладдя
велика миска, маленька сковорода, кухонна ложка, кухонна дошка, ніж, тарілка, холодильник, велика сковорода

 

Крок 1/8

1 булочка – 100 мл молока

велика миска

Розірвіть булочку на дрібні шматочки й замочіть в молоці протягом 5-7 хв. до м'якості.

Крок 2/8

1 цибулина – рослинна олія для смаження

маленька сковорода – кухонна ложка – кухонна дошка – ніж

Тим часом дрібно наріжте цибулю та пасеруйте її на маленькій сковороді на невеликій кількості рослинної олії до прозорості.

Крок 3/8

600 г яловичого фаршу – 1 яйце – 1 ч. л. гвоздики – сіль – перець

кухонна ложка

У миску додайте пасеровану цибулю, яловичий фарш, яйце, гвоздику, сіль, перець, замочену булочку і все добре перемішайте.

Крок 4/8

миска – холодильник

Сформуйте з м'ясної суміші кульки (завбільшки прибл. 3 см), помістіть на одну тарілку, накрийте й охолодіть протягом 20–30 хв.

Крок 5/8

1 ст. л. масла

маленька сковорода – кухонна ложка

У великій сковороді розтопіть масло й підсмажте фрикадельки з усіх боків протягом 15–20 хв. на середньому вогні. Не розміщуйте на сковороді одразу дуже багато фрикадельок. Вийміть готові фрикадельки зі сковороди й відкладіть убік.

Крок 6/8

1 ст. л. борошна – 300 мл яловичого бульйону

Для соусу додайте борошно на сковороду з олією та пасеруйте її. Додайте яловичий бульйон, постійно помішуючи.

Крок 7/8

60 мл жирних вершків

Вмішайте жирні вершки. Доведіть соус до легкого кипіння протягом 5–7 хв. до загустіння.

Крок 8/8

2 ч. л. соєвого соусу – перець – журавлиний джем для сервірування – картопляне пюре для сервірування

Для приправлення додайте соєвий соус і перець. Покладіть фрикадельки в сковороду, перемішайте із соусом та подавайте з журавлиним джемом і картопляним пюре.

Боїтеся безладу? Не треба!

Післе закінчення приготування разом з #НАСОЛОДЖУЙСЯЖИТТЯМ вам не потрібно думати про брудний посуд. Somat видаляє навість застарілі забрудення такі, як жир, пригорілі частинки, тому ваш посуд знову як новий