Somat Logo

Курячі крильця BBQ

Інгредієнти
Порцій: 4

  • 1 зубчик свіжого часнику
  • 2½ лайма (розрізати)
  • 1 перець чилі
  • 20 г кінзи (нарізати)
  • 500 г курячих крилець
  • 6 ст. л. оливкової олії
  • 200 мл соусу BBQ
  • 200 мл сметани
  • сіль
  • перець
  • цукор
  • паприка

Приладдя
ніж для цедри, соковитискач для цитрусових, духовка, кухонна дошка, ніж, щипці, морозильний пакет, деко, пергаментний папір, невелика миска

Крок 1/6

1 зубчик свіжого часнику – 2 лайми – 1 перець чилі – 20 г кінзи

ніж для цедри – духовка – кухонна дошка – ніж

Нагрійте духовку до 180°C/350°F. Розчавіть часник і вийміть зелений росток. Зніміть цедру з лаймів і вичавіть з них сік. Дрібно наріжте часник, перець чилі й кінзу.

Крок 2/6

500 г курячих крилець – сіль – перець

щипці

Приправте курячі крильця сіллю та перцем.

Крок 3/6

5 ст. л. оливкової олії – 200 мл соусу BBQ  – сіль – перець – цукор – паприка

морозильний пакет

У великому морозильному пакеті змішайте часник, перець чилі, сік і цедру лайма, половину нарізаної кінзи, оливкову олію та курку з соусом BBQ. Добре все перемішайте. Приправте сіллю, перцем, цукром і паприкою.

Крок 4/6

деко – духовка – пергаментний папір

Вийміть курячі крильця з морозильного пакета та струсіть надлишкову рідину. Покладіть пергаментний папір на деко, а зверху розмістіть курячі крильця. Випікайте приблизно 25–30 хв. при 180°C/350°F до золотистої скоринки. Переверніть крильця на інший бік, коли пройде половина часу випікання.

Крок 5/6

½ лайма – 200 мл сметани – 1 ст. л. оливкової олії – сіль – перець – цукор

соковитискач для цитрусових – невелика миска

Вичавіть сік із лайма. У невеликій мисці змішайте сметану, кінзу, сік лайма, сіль, перець, цукор і оливкову олію.

Крок 6/6

Насолоджуйтеся курячими крильцями зі свіжим соусом.

Боїтеся безладу? Не треба!

Післе закінчення приготування разом з #НАСОЛОДЖУЙСЯЖИТТЯМ вам не потрібно думати про брудний посуд. Somat видаляє навість застарілі забрудення такі, як жир, пригорілі частинки, тому ваш посуд знову як новий