Somat Logo

Класичний тірамісу

Інгредієнти
Порцій: 6

  • 250 г сиру маскарпоне
  • 250 г бісквітного печива «Савоярді»
  • 2 яйця
  • 60 г цукрової пудри
  • 100 мл еспресо
  • 3 ст. л. амарето
  • 1 ст. л. темного шоколаду
  • 1 ст. л. несолодкого порошку какао
  • сіль

Приладдя
велика миска, ручний міксер із насадками, силіконова лопатка, форма для випікання, дрібна терка, дрібне сито

Крок 1/4

2 яйця – 30 г цукрової пудри – 1 ст. л. амарето – 250 г сиру маскарпоне

велика миска – ручний міксер із насадками

Розділіть жовтки від білків. Збивайте яєчні жовтки з цукровою пудрою, доки вони не стануть пишними і матимуть біліший колір. Додайте амарето й маскарпоне. Збивайте до однорідності.

Крок 2/4

сіль – 30 г цукрової пудри

силіконова лопатка

Збийте яєчні білки із дрібкою солі до стійких піків. Додайте цукрову пудру й повільно все збивайте. Обережно додайте збиті яєчні білки до крему з маскарпоне.

Крок 3/4

100 мл еспресо – 2 ст. л. амарето – 250 г бісквітного печива «Савоярді» – 1 ст. л. темного шоколаду

форма для випікання – дрібна терка

Змішайте еспресо й амарето в неглибокій мисці. Швидко вмочіть печиво в суміші з еспресо й викладіть змочене печиво як перший шар у блюдо для сервірування. Покрийте шаром крему з маскарпоне та зверху нанесіть тонкий шар натертого шоколаду.

Крок 4/4

1 ст. л. несолодкого порошку какао

дрібне сито

Повторюйте процес, доки не використаєте всі інгредієнти. Останнім шаром нанесіть крем із маскарпоне з дрібно натертим шоколадом зверху, який посипте несолодким порошком какао. Покладіть у холодильник принаймні на 3 години до сервірування. Смачного!

Боїтеся безладу? Не треба!

Післе закінчення приготування разом з #НАСОЛОДЖУЙСЯЖИТТЯМ вам не потрібно думати про брудний посуд. Somat видаляє навість застарілі забрудення такі, як жир, пригорілі частинки, тому ваш посуд знову як новий