Готуй із задоволенням разом з Somat!

Наша найкраща формула!

Somat Gold – наша найкраща формула в асортименті Somat проти пригорілих забруднень. Чистота та блиск Вашого посуду без зусиль!

Паелья з морепродуктами

  • 3 курячі грудки 
  • 2 болгарських перця
  • 1 цибулина
  • 400 г мідій
  • 250 г очищених креветок
  • 350 г кальмарів
  • 150 г горошку
  • 400 г рису
  • 750 мл курячого бульйону
  • 1 чайна ложка шафрану
  • 4 зубці часнику
  • 2 чайні ложки паприки
  • оливкова олія
  • сіль, перець на смак

 

Розігрійте сковороду, додайте оливкову олію та підсмажте нарізані навпіл зубці часнику та нарізану кільцями цибулю. Додайте нарізану кубиками курячу грудку, кільця болгарського перця та горошок. Рівномірно розподіліть рис зверху, додайте курячий бульйон, шафран та паприку. Доведіть до кипіння і готуйте на маленькому вогні протягом 20 хв. до готовності рису.

На окремій сковороді підсмажте креветки та кільця кальмарів. Додайте до паельї разом із сіллю та перцем на Ваш смак, перемішайте. Мідії відваріть окремо, мушлі мають відкритися (не споживайте мідії, мушлі яких не відкрилися). Відварені мідії викладіть на верх паельї. Смачного!

Запіканка з макаронів

  • 450 г макаронів
  • 1,5 цибулини
  • 3 зубці часнику
  • 1 гострий перець 
  • 500 г томатної пасти
  • вершки
  • 75 г тертого пармезану 
  • 200 г моцарели 
  • 400 г помідорів чері 
  • базилік
  • оливкова олія
  • сіль, перець на смак

 

Нагрійте духовку до 180 градусів.

Перший крок: Відваріть макарони у підсоленій воді до напівготовності. Тим часом розігрійте сковороду, додайте оливкову олію та підсмажте нарізані навпіл зубці часнику та помідори чері, нарізану кільцями цибулю. Додайте томатну пасту, вершки, нарізаний гострий перець та сіль на Ваш смак. Залиште соус готуватися на маленькому вогні ще протягом 3 хвилин.

Другий крок: У форму для запікання викладіть макарони та соус, перемішайте. Зверху викладіть порізану кружечками моцарелу. Запікайте в нагрітій до 180 градусів духовці протягом 15 хвилин. Подаючи, посипте гарячу запіканку тертим пармезаном та прикрасьте базиліком. 

Смачного!

Запечена індичка

  • 1 індичка, підготовлена до запікання (близько 6 кг)
  • 300 г бекону
  • 3 цибулини
  • 100 г стебла селери
  • 1 пучок дрібно нарізаної петрушки
  • 500 г хліба 
  • 100 г вершкового масла
  • 200 мл білого вина
  • 200 мл курячого бульйону
  • Сіль, перець, щіпка мускатного горіха, кулінарна нитка
  • 1 кг картоплі
  • 500 г квасолі
  • 4 помідори 
  • 2 моркви

Нагрійте духовку до 180 градусів.

Обсмажте на сковороді бекон до хрусткої скоринки, нарізану кільцями цибулю та селеру. У окремій посудині змішайте розм'якшене вершкове масло, біле вино, хліб та обсмажений бекон з цибулею та селерою, додайте дрібно нарізану петрушку, сіль, перець та мускатний горіх на Ваш смак. Начинка готова.

Вимийте індичку, натріть сіллю та перцем всередині і зовні. Заповніть індичку начинкою, зшийте шкіру кулінарною ниткою, зв'яжіть кулінарної ниткою ніжки індички. Запікайте в нагрітій до 180 градусів духовці протягом 4-4,5 годин. Під час запікання поливайте індичку курячим бульйоном. За 30 хвилин до готовності покладіть до індички навпіл порізану картоплю та помідори, квасолю та нарізану кружечками моркву, сіль та перець на Ваш смак. 

Смачного!

  • Відео та смачні рецепти

    Перегляньте всі наші відео та дізнайтесь, як легко позбутися пригорілих забруднень на Вашому посуді!

  • Відео та смачні рецепти

    Перегляньте всі наші відео та дізнайтесь, як легко позбутися пригорілих забруднень на Вашому посуді!

  • Відео та смачні рецепти

    Перегляньте всі наші відео та дізнайтесь, як легко позбутися пригорілих забруднень на Вашому посуді!

  • Відео та смачні рецепти

    Перегляньте всі наші відео та дізнайтесь, як легко позбутися пригорілих забруднень на Вашому посуді!

  • Відео та смачні рецепти

    Перегляньте всі наші відео та дізнайтесь, як легко позбутися пригорілих забруднень на Вашому посуді!

  • Відео та смачні рецепти

    Перегляньте всі наші відео та дізнайтесь, як легко позбутися пригорілих забруднень на Вашому посуді!