Somat Logo

Чудове тріо: хумус, баба гануш і салат із моркви

Інгредієнти
Порцій: 4

  • 2 баклажани
  • 400 г моркви
  • 250 г нуту (консервованого, без рідини)
  • 2 зубчики часнику
  • 2 лимони
  • 10 г м’яти
  • 50 г журавлини (сушеної)
  • 30 г гарбузового насіння
  • 5 ст. л. часникової олії
  • 1 ст. л. йогурту без добавок (3,8%)
  • 2 гілочки чебрецю
  • 2 ч. л. кмину
  • 50 мл води
  • 5 ст. л. оливкової олії
  • сіль
  • перець
  • овочеві палички для сервірування

Приладдя: духовка, кухонна дошка, ніж, овочерізка, чотиристороння терка, маленька сковорода, кухонна ложка, велика миска, кухонний комбайн

Розігрійте духовку до 200 °C/390 °F. Розріжте баклажани навпіл уздовж, розділіть м’якоть упоперек і скропіть зверху оливковою олією. Запікайте протягом близько 30–40 хв. до м’якого стану. Потім залиште охолонути.

Для салату з моркви дрібно наріжте м’яту. Очистьте й натріть моркву.

Обсмажуйте соняшникове насіння до появи характерного аромату. 

Перемішайте терту моркву й подрібнену м’яту, обсмажене гарбузове насіння, журавлину, половину кмину, а також трохи лимонного соку й оливкової олії. Приправте сіллю та перцем і залиште відстоюватися на 10–20 хв.

Для хумусу: приготуйте пюре з нуту з очищеним часником, тахіні, оливковою олією, водою, невеликою кількістю лимонного соку, рештою кмину, сіллю й перцем. Перекладіть у миску.

Для соусу з баклажанів: вискребіть м’якоть баклажана й подрібніть її. Перекладіть у велику миску. Зачекайте, доки баклажан не охолоне, перш ніж обробляти його.

Тепер дрібно наріжте листя чебрецю й часник. Додайте обидва компоненти в пюре з баклажанів разом із невеликою кількістю тахіні, йогуртом без добавок і лимонним соком. Ретельно переміщайте всі компоненти. Приправте сіллю та перцем. Насолоджуйтеся мезе зі свіжими овочевими паличками!

Боїтеся безладу? Не треба!

Коли завершиться захід #НАСОЛОДЖУЙСЯЖИТТЯМ, вам не варто турбуватися про брудний посуд.
Продукти Somat допомагають видалити навіть найскладніші забруднення, такі як жир і пригорілі рештки їжі, завдяки чому ваш посуд знову легко засяє чистотою.