Somat Logo

5-інгредієнтна тушкована курка зі спельтою

Інгредієнти
Порцій: 2

  • 2 курячі ніжки
  • 190 г спельти
  • 1⁄2 головки радіккіо
  • 6 зубчиків часнику
  • 60 мл яблучного оцту
  • 355 мл води
  • сіль
  • перець
  • оливкова олія для смаження

Приладдя: кухонна дошка, ніж, щипці, каструля, кулінарна ложка

Приправте курятину з обох боків сіллю й перцем.

Видаліть серцевину з радіккіо, після чого розріжте його на тонкі дольки. Очистьте зубчики часнику й розчавіть їх.

Поставте каструлю на середній вогонь і додайте трохи оливкової олії. Помістіть усередину курячі ніжки й курячі стегна шкіркою вниз. Готуйте протягом близько 12 хв., доки шкірка не стане хрусткою й підрум’яненою. Переверніть і готуйте ще близько 8 хв. Вийміть із каструлі.

За потреби додайте до каструлі ще трохи оливкової олії та покладіть у неї зубчики часнику. Пасеруйте протягом близько 1 хв., а потім додайте спельту. Приправте сіллю та перцем і залиште готуватися ще приблизно 5 хв. або доти, доки не відчуєте ароматний запах і не побачите, що спельта злегка обсмажилася. Дегласуйте вміст каструлі яблучним оцтом, а потім додайте воду. Доведіть до кипіння.

Щойно каструля закипить, покладіть назад курку й готуйте протягом близько 20 хв. або доти, доки курка й спельта повністю не приготуються, а рідина майже повністю не зникне. Викладіть спельту й курку на тарілки та подавайте з радіккіо. Смачного!

Боїтеся безладу? Не треба!

Коли завершиться захід #Насолоджуйсяжиттям, вам не варто турбуватися про брудний посуд.
Продукти Somat допомагають видалити навіть найскладніші забруднення, такі як жир і пригорілі рештки їжі, завдяки чому ваш посуд знову легко засяє чистотою.