Somat Logo

Турецький лаваш

Інгредієнти
Порцій: 4

  • 200 г борошна зі спельти (тип 1050)
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 100 мл води (теплої)
  • 2 помідори
  • 10 г плосколистої петрушки (розділити)
  • 400 г фаршу з баранини
  • 4 ст. л. томатної пасти
  • 2 ст. л. часникової олії
  • 1⁄4 ч. л. сушеного дикого часнику
  • 1 ч. л. подрібнених пластівців червоного перцю
  • 1⁄2 ч. л. кмину
  • 1 лимон (сік) для приправлення
  • 1⁄2 ч. л. сумаху для приправлення
  • борошно зі спельти для посипання 
  • сіль
  • перець

Приладдя: духовка, сито, велика миска, деко або камінь для випікання піци, паперовий рушник, кухонна дошка, ніж, термостійкий миска, пергаментний папір, качалка

Розігрійте духовку до максимальної температури (230–300 °C / 450–475 °F) і помістіть у неї камінь для випікання піци або деко для розігріву. У велику миску просійте борошно зі спельти й додайте сіль. Поступово долийте теплу воду й оливкову олію. Ретельно замішуйте тісто протягом близько 5 хв., доки воно не стане м’яким і еластичним.

Розділіть тісто на кульки завбільшки з тенісний м’яч, накрийте вологим паперовим рушником і залиште відстоюватися на 10 хв.

Помістіть помідори в термостійку миску й повністю залийте гарячою водою. Залиште приблизно на 30 сек., після чого швидко охолодіть у крижаній бані, перш ніж очищати.

Дрібно наріжте плосколисту петрушку. Половину відкладіть для приправлення. У великій мисці змішайте фарш із баранини, нарізані кубиками помідори, половину нарізаної петрушки, томатну пасту, сушений дикий часник, часникову олію, подрібнені пластівці червоного перцю й кмин. Приправте сіллю та перцем.

На добре посипаній борошном поверхні розкачайте кульки тіста у великі кола завтовшки близько 1/2 см (1/4 дюйма). Перенесіть на пергаментний папір.

Тонким шаром нанесіть суміш із фаршем на тісто й обережно притисніть кінчиками пальців. Перенесіть піцу з пергаментного паперу в духовку, обережно перетягнувши її на гаряче деко. Випікайте протягом близько 5–8 хв. або до того моменту, коли краї стануть злегка пухирчастими й коричневими. Повторіть процедуру, щоб використати решту тіста й начинки.

Посипте петрушкою. Якщо бажаєте, додайте лимонний сік і сумах за смаком. Згорніть і насолоджуйтеся!

Боїтеся безладу? Не треба!

Коли завершиться захід #Насолоджуйсяжиттям, вам не варто турбуватися про брудний посуд.
Продукти Somat допомагають видалити навіть найскладніші забруднення, такі як жир і пригорілі рештки їжі, завдяки чому ваш посуд знову легко засяє чистотою.