Somat Logo

Смажена курка з полентою та кровавим апельсином

Інгредієнти
Порцій: 4

  • 1 курка
  • 3 кровавих апельсину
  • 2 зубчики часнику
  • 10 листя шавлії (розділені)
  • 30 г сушеної журавлини
  • 150 г вершкового масла
  • 500 мл овочевого бульйону
  • 200 мл молока
  • 180 г поленти
  • 60 г сиру Пармезан
  • 6 ст. л. нарізаного мигдалю
  • масло для змащення
  • солі

Приладдя: духовка, обробна дошка, дрібна терка, прес для цитрусових, ніж, каструля, кухонна ложка, жаровня, кондитерська щітка, сковорода, вінчик

Розігрійте духовку до 180°C . Починаючи з грудинки, злегка приберіть шкіру курки за допомогою ложки, намагаючись не пошкодити шкіру.  Відкладіть в сторону.

Подрібніть часник, трохи більше половини листя шавлії і журавлину. Використовуючи дрібну тертку, натріть цедру одного кривавого апельсина,вичавіть сік і відставте в сторону. Решту апельсинів наріште скибочками.

Розтопіть дві третини вершкового масла в маленькій каструлі. Додайте цедру апельсина і сік, журавлину, подрібнені листя шавлія і часник. Приправте сіллю і перцем, перемішайте, і дайте кипіти протягом 3-4 хв. Відкладіть в сторону.

Змастіть сковородку маслом. Викладіть скибки апельсину на дно кастрюлі, залишивши 3 ломтика для подачі.

Змастіть маслом поверхню під шкірою між грудкою і шкірою. Перекласти курку на жаровню і змастити її апельсиновим соусом. Випікайте при температурі 180 ° C  протягом 60 хв., Поливайте криваво-апельсиновим соусом кожні 20 хв.

Обсмажте нарізаний мигдаль на сковороді приблизно 3 - 4 хв., або до золотисто-коричневого кольору.

Поки курка смажиться, готуйте поленту. Додайте овочевий бульйон і молоко в каструлю. Приправте сіллю і перцем і доведіть до кипіння. Змішайте поленту, збиваючи. Поставте кип'ятити на середньому вогні протягом 15 хв., постійно помішуйте. Після приготування додати тертий пармезан і масло, що залишилися.

Розкладіть поленту по тарілках і посипте смаженим мигдалем. Вийміть курку з духовки, подавайте цілком, прикрасивши скибочками апельсина і листям шавлії.

Боїтесь брудний посуд?  Не треба!

Післе закінчення приготування разом з #НАСОЛОДЖУЙСЯЖИТТЯМ вам не потрібно думати про брудний посуд. Somat видаляє навість застарілі забрудення такі, як жир, пригорілі частинки, тому ваш посуд знову як новий