Somat Logo

Печиво з джемо з чорної смородини

Інгредієнти
Порцій: 12

  • 500 г чорної смородини
  • 250 г цукрового розчину (1: 2)
  • 350 г борошна
  • ¼ ложка солі
  • 3 ч. ложки харчової соди
  • 50 г цукру
  • 85 г вершкового масла
  • 185 мл пахти
  • 1 яєчний цукор для посипання
  • 2 столові ложки Контре (опція)
  • масло або вершковий сир для подачі

Приладдя: каструля, ручний блендер, 2 банки джема, деко, щітка для випічки, духовка, форма для випікання, пергаментний папір, обробна дошка, ніж, велика миска для змішування, скалка

Для джему відокремте стебла від смородини, вимийте і висушіть. Зробіть пюре зі смородини, цукрового розчину і куантро за допомогою ручного блендера. Перекладіть в каструлю та поставте на середній вогонь і готуйте приблизно 4 хвилини. Утворену суміш перекладіть в чисту банку, закрийте і дайте охолонути.

Для приготування коржів розігрійте духовку до 200 °C і покладіть пергаментну бумагу на деко, якщо це необхідно. У великій мисці змішайте борошно, сіль, харчову соду і цукор. Наріжте масло кубиками, додайте в суміш борошна. Додайте пахту і замісіть тісто. Розкачайте тісто розміром до 4 см товщини, далі виріжте кола за допомогою форми для випікання. Покладіть на деко, залишивши трохи простору між кожним з них. Збийте яйце і змажте тісто. Посипте кожний корж дрібкою цукру і запікайте в духовці протягом 20 хвилин або до золотисто-коричневого кольору.

Вийміть печиво з духовки і дайте охолонути, потім подавайте з маслом або вершковим сиром і домашнім джемом з чорної смородини. Приємного апетиту!

Боїтесь брудний посуд?  Не треба!

Післе закінчення приготування разом з #НАСОЛОДЖУЙСЯЖИТТЯМ вам не потрібно думати про брудний посуд. Somat видаляє навість застарілі забрудення такі, як жир, пригорілі частинки, тому ваш посуд знову як новий