Somat Logo

Паста з густим авокадно-лаймовим соусом

Інгредієнти
Порцій: 2

  • 250 г спагеті зі спельти
  • 2 авокадо
  • 1 зубчик часнику
  • 10 помідорів чері
  • 40 г руколи
  • ½ цибулини
  • 4 ст. л. оливкової олії
  • 200 мл апельсинового соку
  • 1 ч. л. сиропу агави
  • ½ лайма (сік)
  • 200 мл овочевого бульйону або води після варіння пасти
  • 2 ст. л. свіжого орегано для приправлення
  • сіль
  • перець

Приладдя: велика каструля з кришкою, кухонний комбайн або блендер, кухонна дошка, ніж, велика сковорода

Доведіть воду до кипіння у великій каструлі з кришкою на середньому вогні. Посоліть воду й додайте спагеті зі спельти. Зменште вогонь до середнього й готуйте протягом близько 8–10 хв. до стану аль денте.

Тим часом зробіть соус і приготуйте посипку. Очистьте авокадо й видаліть кісточку. Наріжте м’якоть авокадо на дрібні шматочки. Наріжте помідори на чверті й грубо нарубайте руколу. Відкладіть помідори й руколу в сторону для сервірування страви. Очистьте зубчик часнику й наріжте цибулю. Перекладіть авокадо в кухонний комбайн або блендер.

Додайте в кухонний комбайн часник, нарізану цибулю, оливкову олію, апельсиновий сік, сироп агави й сік лайма. Приправте сіллю та перцем. Змішуйте на високій швидкості протягом близько 30 сек. до однорідного кремового стану. Додайте овочевий бульйон або воду після варіння пасти й змішуйте ще протягом 10 сек.

Коли паста готова, злийте воду й пересипте пасту на велику сковороду. Додайте соус із авокадо й ретельно перемішайте з пастою. Розігрійте пасту на слабкому вогні протягом близько 2 хв. Приправте сіллю та перцем і розділіть на порції.

Перед сервіруванням прикрасьте помідорами, порізаними на четвертини.

Посипте свіжим орегано й додайте руколу. Подавайте негайно. Смачного!

Боїтеся безладу? Не треба!

Коли завершиться захід #Насолоджуйсяжиттям, вам не варто турбуватися про брудний посуд.
Продукти Somat допомагають видалити навіть найскладніші забруднення, такі як жир і пригорілі рештки їжі, завдяки чому ваш посуд знову легко засяє чистотою.