Somat Logo

Обсмажений кускус з брокколі і лимонним йогуртом

Інгредієнти
Порцій: 8

  • ½ Головки брокколі
  • 120 г кускуса
  • 1 Лимон (цедра і сік, розділити)
  • 100 г знежиреного грецького йогурту
  • 50 г фундука
  • 235 мл води
  • оливкова олія
  • солі
  • перець

Посуд: сковорода, дрібна терка, прес для цитрусових, лопатка, обробна дошка, ніж, маленька миска, каструля, кухонна ложка, жароміцна миска

Наріжте головку брокколі уздовж, залишивши суцвіття прикріпленими до стебла. Підсмажте фундук на сковороді (бажано чавунної) до появи аромату, приблизно 3 хв. Наріжте і відставите убік. У невелику миску додайте половину лимонного соку та йогурту і приправте сіллю і перцем. Добре перемішайте і відкладіть в сторону.

Доведіть воду до кипіння. Додайте кускус у велику жароміцну миску і приправте сіллю. Залийте кускус окропом, накрийте кришкою і залиште на 10-15 хвилин переодично помішуючи. Додайте половину лимонної цедри, половину оливкової олії, половину обсмаженого миндалю, приправте сіллю і перцем за смаком. Акуратно перемішайте і відкладіть в сторону.

Нагрійте ту ж сковороду, на якій смажили фундук, на середньому вогні, додайте оливкову олію і покладіть нарізані брокколі стороною вниз. Готуйте з кожного боку близько 1-2 хвилин. або поки не підрум'яниться.

У невеликій мисці змішайте обсмажені брокколі з  лимонним соком, цедрою і сіллю. Покладіть одну ложку йогурту на тарілку, зверху покладіть кускус і обсмажені брокколі, а зверху посипте підсмаженим миндалем. Приємного апетиту!

Боїтесь брудний посуд?  Не треба!

Післе закінчення приготування разом з #НАСОЛОДЖУЙСЯЖИТТЯМ вам не потрібно думати про брудний посуд. Somat видаляє навість застарілі забрудення такі, як жир, пригорілі частинки, тому ваш посуд знову як новий