Somat Logo

Куряче каррі з ароматним рисом і шафрановим молоком

Інгредієнти
Порцій: 2

  • 15 г імбиру
  • 1 зубчик часнику
  • 1 зелений перець чилі
  • 15 г кінзи
  • 15 г м’яти
  • ¼ ч. Ложка куркуми
  • ¼ ч. Л меленого кмину
  • 1 ч. Л. Порошку чилі
  • 200 г йогурту
  • 300 г курячої грудки
  • 200 г рису
  • 2 лаврових листя
  • 3 стручки кардамону
  • 1 ч. Ложка кмину
  • 1 цибулина
  • 1 ст. Л. Рослинного масла
  • ½ ч. Ложки насіння кмину
  • 1 ст. Ложка томатної пасти
  • 2 ч. Ложки масали
  • ½ ч. Ложки шафрану
  • 30 мл молока
  • сіль
  • м'ята для гарніру
  • кінза для гарніру

Приладдя: блендер, мірна чашка для рідини, обробна дошка, ніж, миска, сито, великий горщик, сковорода, ложка для готування, маленька миска

Почистіть і подрібніть імбир і часник. Половину, обсмажте і наріжте зелений чилі. Вимийте і подрібніть кінзу і м’яту. Додайте в високу ємність імбир, часник, чилі, кінзу і м’яту. Додайте куркуму, мелений кмин, порошок чилі та йогурт. Збийте до однорідної суміші.

Курку наріжте на шматочки розміром з укус. Перекладіть в миску і додайте маринад. Відкладіть на 4 години.

Додайте рис у великий горщик. Додайте лавровий лист, стручки кардамону і кмину і накрийте кришкою. Доведіть до кипіння і продовжуйте варити близько 10 хвилин. Злийте через сито і відокремте лавровий лист і стручки кардамону.

Очистіть і поріжте цибулю. На сковороді розігрійте олію. Додайте цибулю і соте на приблизно 2 хвилини, додайте насіння кмину, курку, томатну пасту і масалу. Перемішайт і варіть приблизно. 8 хвилин. Приправити за смаком сіллю.

Змішайте шафран і молоко. Засипте рис. Гарнір з м'ятою і кінзою. Посоліть і насолоджуйтесь!

Боїтесь брудний посуд?  Не треба!

Післе закінчення приготування разом з #НАСОЛОДЖУЙСЯЖИТТЯМ вам не потрібно думати про брудний посуд. Somat видаляє навість застарілі забрудення такі, як жир, пригорілі частинки, тому ваш посуд знову як новий