Somat Logo

Куриця з кунжутом та овочами

Інгредієнти
Порцій: 4

  • 600 г курячих грудок без кісток, без шкіри) 
  • 20 г імбиру 
  • 3 зубчики часнику 
  • 1 чилі 
  • 2 лайма (сік) 
  • 7 ст. л. соєвого соусу 
  • 4 ст. л. меду 
  • 4 ч. л. насіння кунжуту (розділити) 
  • 4 моркви 
  • 3 болгарських перцю (жовтий, червоний або зелений)
  • 1 головка брокколі 
  • 150 г печериць 
  • 5 зелених цибулі
  • 2 ст. л. рослинного масла
  • кінза для подачі

Приладдя: духовка, дрібна терка, обробна дошка, ніж, маленька миска, овочечистка, велика миска, деко

Розігрійте духовку до 200°C та очистіть і дрібно натріть імбир. Дрібно наріжте часник і чилі. Додайте імбир, часник і чилі в невелику миску. Додайте сік лайма, соєвий соус, мед і половину кунжуту. Змішайте і відкладіть в сторону.

Виріжте серцевину болгарського перцю і наріжте шматочками. Головку брокколі вимийте і наріжте суцвіттями. Видаліть стебла грибів і розріжте на четвертинки. Моркву очистити і нарізати невеликими шматочками. Білу частину зеленої цибулі дрібно наріжте кубиками, іншу частину наріжте дрібними кільцями і відкладіть в сторону. Додайте болгарський перець, брокколі, моркву і білу частину зеленої цибулі у велику миску. Курячу грудку наріжте широкими смужками і відкладіть в сторону.

Вилийте половину соусу на овочі і добре перемішайте. Приправте сіллю і перцем. Змастіть деко рослинним маслом і викладіть на нього овочі. Випікайте при температурі 200°C протягом 15 хвилин.

Вийміть деко з духовки. Полийте соусом, що залишився курячу грудку і покладіть курячу грудку на деко з овочами. Випікайте при температурі 200° C протягом 10 хвилин або до готовності курки. Зверху викладіть кільця зеленої цибулі, що залишилися, кунжуту і кінзу. Приємного апетиту!

Боїтесь брудний посуд?  Не треба!

Післе закінчення приготування разом з #НАСОЛОДЖУЙСЯЖИТТЯМ вам не потрібно думати про брудний посуд. Somat видаляє навість застарілі забрудення такі, як жир, пригорілі частинки, тому ваш посуд знову як новий