Somat Logo

Класична мусака з баклажанами

Інгредієнти
Кількість порцій: 8

  • 3 баклажани
  • 1 цибуля
  • 3 зубчики часнику
  • 500 г картоплі
  • 500 г перемеленої баранини
  • 5 столових ложок томатної пасти
  • 800 г консервованих помідорів (цілих, очищених від шкірки)
  • 1 ч. Ложка кмину
  • 1 гілочка розмарину
  • ½ ч. Ложки кориці
  • 3 ст.л. вершкового масла
  • 5 ст.л борошна
  • 750 мл молока
  • 1 яйце
  • 100 г сиру пармезан
  • 100 г мускатного горіха
  • 100 г солі
  • 100 г перцю
  • 100 г олії для смаження
  • 100 г олії для змащення

Приладдя: паперові рушники, обробна дошка, ніж, велика кастрюля, сковорода, духовка, велика каструля, вінчик, форма для випікання

Наріжте баклажани слайсами товщиною 1 см. Наріжти цибулю кубиками та подрібніть часник. Сполосніть під проточною водою скибочки баклажанів, розкладіть їх на паперові рушники і відкладіть приблизно на 20 хв. Тим часом помийте та очистіть картоплю і поставте варитися приблизно 15 хв. на середньому вогні, потім відкладіть.

Розігрійте масло у кастрюлі на середньому вогні, додайте молоко та піджарте протягом 3 хв до підрумянення, додайте подрібненену цибулю та часник. Далі, додайте томатну пасту та консервовані помідори. Перемішайте та приправте сіллю, кмином, розмарином, і корицею. Зменшіть вогонь до мінімуму та залиште на 50 хв.

Розігрійте духовку до 200°C. Тим часом, промокніть  паперовими рушниками насухо баклажан. Нагрійте масло на сковороді на середньому вогні та обсмажте скибки баклажанів до темно золотого кольору з обох сторні. Викладіть обсмажений баклажан на паперові рушники.

Для того щоб приготувати соус бешамель, розтопіть масло у каструлі на середньому вогні. Просійте муку, додайте до пасти та перемішайте. Як тільки почне пузириться, зменште вогонь до мінімуму та поступово додайте молоко та збивайте. Енергійно збивайте до тих пір, поки соус не стане гладким. Продовжуйте готувати протягом 3-4 хвилин, поки не загустіє. Зніміть з вогню та збийте в яйці. Приправте мускатним горіхом, сіллю та перцем за смаком.

Змаште маслом форму для випікання. Поріжте картоплю тонкими скибками та вилкадіть їх рівним шаром та трохи підсоліть. Наступним рівнем викладіть слайси баклажанів, далі соус, посипте сиром, та додайте соус бешамель поверх. Випікайте мосука в розігрітій духовці до 200 протягом 45 хв. або до тих пір, поки верх не стане коричнивого кольору. Виймість з духовки та залиште охолоджуватися. Приємного апетиту!  

Боїтесь брудний посуд?  Не треба!

Післе закінчення приготування разом з #НАСОЛОДЖУЙСЯЖИТТЯМ вам не потрібно думати про брудний посуд. Somat видаляє навість застарілі забрудення такі, як жир, пригорілі частинки, тому ваш посуд знову як новий