Somat Logo

Баклажани з пармезаном

Інгредієнти
Порцій: 8

  • 3 баклажана
  • 1 цибулина (біла) 
  • 1 зубчик часнику 
  • 1 ст. л. розмарину 
  • 6 ст. л. базиліка 
  • 2 ч. л. материнки/орегано (сушеної) 
  • 2 ч. л. чебрецю (сушеного) 
  • 1 ст. л. томатної пасти 
  • 750 г консервованих помідорів (нарізаних кубиками) 
  • 500 г моцарели 
  • 100 г пармезану (тертого) 
  • маслинове масло

Приладдя: обробна дошка, ніж, велика каструля, сковородка, форма для випікання, духовка

Цибулю дрібно нарізати кубиками, часник пропустити через м'ясорубку. Крупно наріжте базилік і розмарин. Наріжте баклажани уздовж.

У великій каструлі розігрійте трохи оливкової олії і обсмажте цибулю і часник на середньому вогні протягом 5 – 7 хвилин. Додайте томатну пасту і продовжуйте обсмажувати ще 1-2 хвилини. 

Додайте помідори в каструлю і доведіть до кипіння.

Додайте сіль, перець, орегано, чебрець і розмарин в томатний соус. Продовжуйте варити на повільному вогні протягом 10-15 хвилин.

У сковороді розігрійте трохи оливкової олії на середньому вогні. Обсмажте баклажани протягом 2-3 хвилин на кожній із сторін. Відкладіть.

Моцарелу нарізати скибочками приблизно такими ж тонкими, як баклажани.

У формі для запікання викладіть по два окремих шари баклажана, моцарели і томатного соусу.

Розігрійте духовку до 180°C. Прикрасьте блюдо базиліком і пармезаном. Покладіть в духовку і випікайте протягом 20-25 хвилин до золотистого кольору. Прикрасьте свіжим листям базиліка. Приємного апетиту!

Боїтесь брудний посуд?  Не треба!

Післе закінчення приготування разом з #НАСОЛОДЖУЙСЯЖИТТЯМ вам не потрібно думати про брудний посуд. Somat видаляє навість застарілі забрудення такі, як жир, пригорілі частинки, тому ваш посуд знову як новий